Olen Lähihoitaja

Olen lähihoitaja

Kansallista lähihoitaja päivä vietettaan 27.1.2011 toisen kerran suomessa. Päivää vietettiin ensimmäisen kerran vuonna 2009. Lähihoitajat työskentelevät sosiaali- ja terveydenhuoltoalan työpaikoissa sekä julkisella että yksityisellä sektorilla. Lähihoitajat toimii myös alan yrittäjinä. Super on lähihoitajan oma liitto ja siellä on yli 76 000 jäsentä, joista opiskelijajäseniä on noin 15 000.

Lähihoitaja työskentele päivitäin henkisesti ja fyysisesti lähellä potilaana ja asiakkaana olevaa ihmista. Lähihoitaja tukee, ohjaa, auttaa ja hoitaa kaikenikäisiä, kulttuuritaustaltaan ja elämäntilänteeltaan erilaisia asiakkaita. Työ on ihmisen kasvun, kehityksen ja hyvinvoinnin tukemista, terveyden edistämistä, huolenpitoa ja hoivaa sekä sairauksien hoitamista. Lähihoitaja tekee työtä työryhmän jäsenenä ja itsenäisesti yhdessä asiakkaan, potilaan ja heidän läheistensä kanssa tai heidän puolestaan. Vuosittain lähihoitajia valmistuu noin.6000-7000.

Olen lähihoitaja ja työskentelen vanhustenparissa. Viime aikoina on ollut paljon puhetta vanhusten puutteellisesta hoidosta. Alan ammattilaisena tunnen surullisuutta näistä puheesta. Meillä suomessa on hyvin koulutettuja ja tunnollisia hoitajia jotka auttavat meidän vanhuksia sydämellä ja ammattitaidolla. Olen ylpeä kollegoistani jotka siitä huolimatta että työntekijöitä ja aikaa ei ole tarpeeksi, koittavat parhansa mukaan antaa vanhuksille hyvää hoitoa ja läheisyyttä. Monelle vanhuksille huomio ja ajan saaminen on iso osaa parempaa arkea. Omaisten ja ystävien panoksella on merkittävä osa niin vanhuksille kuin hoitohenkilökunnallekin.

Vanhustenhoitoon tavitaan kipeästi lisää koulutettua henkilökunta. Kun hoitajien ja työn määrä suhteutettaan keskenään, hoitajilla ei ole riittavasti aikaa käyttää sitä kaikkea mitä heille on koulutuksen aikana opetettu. Nyt ei enään tyhjät lupaukset riittä, poliittikojen pitää nyt myös tehdä jotain että saamme lisää henkilökuntaa vanhustyöhon.

Prabhakaran Ranjithkumar

Lähihoitaja (vanhustyö)

Kansanedustajaehdokas.


Kommentti artikkeliin “Olen Lähihoitaja”
  1. Hei, tämä on kommentti.
    Poistaaksesi kommentin, kirjaudu sisään ja lue artikkelin kommentit. Jokaisen kommentin kohdalla linkki, jonka avulla voit halutessasi muokata sitä tai poistaa sen.

Jätä kommentti

css.php